Agenda 2019

2019.04.19: 4-5 mei 2019: Tour de Waal

Tour de Waal

Zaltbommel, 4 en 5 mei 2019, Nederland is 74 jaar geleden bevrijdt.

4 mei herdenken wij de slachtoffers en 5 mei vieren wij dat we al 74 jaar in vrijheid mogen leven. Pontoon Group '40-'45 vindt dit erg belangrijk en dit jaar ondersteunen wij daarom evenement Tour de Waal in Zaltbommel met meerdere activiteiten. Op zondag 5 mei zijn er verschillende activiteiten waarbij we laten zien hoe het er 74 jaar geleden aan toe ging en wat de US Engineers hebben gedaan voor onze vrijheid.

U bent van harte welkom om op een actieve manier mee te maken wat de Engineers deden.

Meer informatie is te vinden op: https://www.tourdewaal.nl/


2019.04.24: 1 en 2 juni: Elfsteden Oldtimer Rally & Truck Festival Medemblik

Elfsteden Oldtimer Rally

Bron: https://www.elfstedenoldtimerrally.nl/de-rally

Sinds 1984 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 600 voertuigen aan deelnemen uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland.

De start vindt plaats vanaf Camping 't Hop te Wijckel. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren en terug naar Sloten. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route. Het bestuur speelt namelijk graag in op de actuele situatie en verzoeken van gemeenten. In een jaar waarin de Tocht der Tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km/uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende 'Rondje Gaasterland' verreden, met na afloop in het stadje Sloten een aantal feestelijkheden.

Kortom, de Elfsteden Oldtimer Rally is een evenement waarop veel te zien (en te luisteren!) is, niet alleen voor de rijders maar zeker ook voor het publiek!

De leden van de Pontoon Group rijden deze mooie rit mee met een drietal voertuigen uit de collectie en daarnaast verzorgen wij op unieke wijze het eten door op een veldkeuken uit de Tweede Wereldoorlog te koken.

Truck Festival Medemblik

Net als in 2018 is de Pontoon Group weer deelnemer van het Truck Festival in onze standplaats Medemblik. Met onze insteek om lokale evenementen in en rondom Medemblik te ondersteunen zullen wij een mooie actieve display bouwen waarbij de bezoekers 75 jaar terug in de tijd zullen stappen om te laten zien met welke materialen de US Engineers in de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt.

Er zal van alles gebeuren op de levende display waarbij er leuke activiteiten zijn voor zowel jong als oud. Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom om ons en de rest van het evenement te bezoeken op zondag 2 juni. De toegang is gratis!

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie: https://www.tfwf.nl/

PONTOONGROUP MEDEMBLIK TRUCKFESTIVAL


2019.09.22: Operation Market Garden

Info volgt voor evenement Operation Market Garden 2019