After Action Reports 2017

Hieronder staat elk evenement weergegeven waar wij als Pontoon Group '40-'45 aan deel hebben genomen in 2017 inclusief een kort verslag over het evenement en zoals dat officieel genoemd wordt een After Action Report.

KTR Achterhoekweekend 2017 - Vliegveld Twente - 7 tot 11 September

Het afsluitende evenement voor ons van 2017. Het KTR Achterhoekweekend stond dit jaar in het teken van hun jubileum en werd daardoor groots uitgepakt op Evenemententerrein Vliegveld Twente met allerlei vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Voor ons was het een evenement zonder brug maar werden wij ingezet als ondersteunende re-enactors om te zorgen dat het vliegveld goed geregeld werd en daarnaast dat de deelnemers/voertuigeigenaren konden genieten van de vele vliegtuigen en het omgebouwde vliegveld. Een mooi weekend waarbij we als een team hard hebben gewerkt om te zorgen dat het evenement een succes werd (ondanks het slechte weer). Daarnaast hebben we op zondag heerlijk meegereden met de rondrit door de mooie regio (Gelderland)

KTR Achterhoekweekend 2017
Benieuwd naar hoe we het gedaan hebben en hoe het eruit zag:

50 Jaar Heemkunde Vereniging Roerstreek - Sint Odiliënberg - 1 en 2 juli

Een jubileum evenement voor het bestaan van 50 Jaar Heemkunde Vereniging Roerstreek, gehouden in hun standplaats Sint Odiliënberg (Limburg - NL). Voor ons vanuit Medemblik een hele kluif om te rijden maar zeker gaaf om te doen met de GMC's. Een mooi evenement met allemaal Re-enactors uit verschillende tijdsperioden die belangrijk zijn geweest voor Sint Odiliënberg. Ons doel was het verbinden van twee gedeeltes van het evenement die gescheiden werden door de Roer Rivier. Een Rivier die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Tweede Wereldoorlog en door de Amerikaanse Engineers van de US 9th Army overgestoken is februari 1945. Het is dan ook een hele eer om zowel een evenement te ondersteunen als een brug te bouwen op een locatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast waren er ook grote uitdagingen zoals de steile wal aan beide zijdes van de rivier en daarnaast ook een stijgende waterspiegel in de nacht.

Sint Odiliënberg 2017
Benieuwd naar hoe we het gedaan hebben en hoe het eruit zag:

Operation Medemblik - 17 en 18 juni

Het hoogte punt van 2017, Operation Medemblik, het evenement georganiseerd door een van onze leden en gehouden in onze standplaatst. Het was dan ook groots uitpakken! Een 25 meter brug van 3 rijplaten breed om de doorstroming van de GMC's te bevorderen en een beachlanding met de Assault Boten. Een druk maar gaaf evenement, waarbij de GMC's zorgden voor de verplaatsing van de bezoekers en de bezoekers dus ook in de GMC over de brug reden, spectaculair om te zien en bijzonder om daarmee ook bezoekers te vertellen dat de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog dit soort voertuigen gebruikten voor de Red Ball Express en daarmee tonnen aan materiaal te verplaatsen.

Operation Medemblik 2017
Benieuwd naar hoe we het gedaan hebben en hoe het eruit zag:

Ot en Sien Festival - Twisk - 19 tot 21 mei

Pontoon Group '40-'45 is een re-enactment vereniging die graag klaar staat om evenementen te ondersteunen met waar we goed in zijn, hard werken en bruggen bouwen. Daarnaast hebben we ook de visie om evenementen uit onze regio daar waar mogelijk te ondersteunen, zo was Ot en Sien Festival ook een thuiswedstrijd voor ons waarbij we het evenement hebben ondersteund door het creëren van eenrichtingsverkeer bij het parkeerterrein. De bezoekers konden het parkeerterrein op door middel van een bestaande brug en verlieten het terrein met onze brug.

Ot en Sien Festival 2017
Benieuwd naar hoe we het gedaan hebben en hoe het eruit zag:

Memorial Inauguration Event - Nierstein - 25 maart 

Na ons eerste evenement, september 2016, hadden we een nieuwe uitdaging. Ons eerste buitenlandse evenement en we wisten niet goed wat ons te wachten stond maar het was een evenement om niet te vergeten. Het doel was het bouwen van een raft en daarop een Willy Jeep plaatsen en de Rijn bij Nierstein oversteken. Maar uiteindelijk bleken we een grotere taak te hebben dan verwacht en mochten we onder toeziend oog van onder anderen Amerikaanse afgevaardigden van het leger, Helen Patton (kleindochter van Generaal George S. Patton Jr.) en de kleindochter van Generaal Erwin Rommel de Rijn meerdere malen oversteken. Het bijzondere is dat op deze locatie het Amerikaanse 3e leger in 1945 op bijna de zelfde datum dit ook heeft gedaan maar dat onder vele male heftigere omstandigheden. En zoals een Amerikaanse Engineer het ooit in een brief schreef:

"Then we go on and smash threw to the Rhine, which is the next for us to tackle and cross it. We will, and when we do, it will be the beginning of the final drive." Lt.Col. G.J. Allen 8 March 1945

Nierstein 2017 film
Benieuwd naar hoe we het gedaan hebben en hoe het eruit zag: